blog

In een handomdraai dat zalige buitengevoel naar binnen!

U werkt al de hele dag, dus ’s avonds bent u op zoek naar ontspanning. Er is helaas niet altijd tijd voor een uitje. Maar gelukkig moet u het zo ver niet gaan zoeken. Met Arika Kozijnen tovert u uw eigen huis om tot een klein paradijsje waar u helemaal tot rust kan komen.

Als u in het gelukkige bezit van een buitenruimte bent, loont het de moeite een lekkere relax-plek in uw tuin of op uw balkon te maken; u weet wel, zo’n plek waar u zonder omhaal kunt neerstrijken om even ongestoord een kop koffie te drinken of de krant te lezen.
De natuur brengt u terug bij uzelf.

Enkele belangrijke aandachtspunten:

Kiezen voor kunststof?
Onze schuifpuien worden gemaakt van kunststof, dit is de goedkoopste optie maar in vele andere opzichten ook de beste. Het plasticachtige imago waar kunststof vroeger om bekend stond is namelijk volledig verdwenen. Arika kozijnen bied stijlvolle, strakke, slanke, moderne en klassieke schuifpuien, allemaal uit kunststof vervaardigd. Kunststof is veelzijdig, roest niet, onderhoudsarm, in allerlei kleuren te krijgen, duurzaam, isoleert uitstekend en is zeker een materiaal om rekening mee te houden.

Bespaar niet op isolatie.
Schuifpuien bestaan voor het grootste gedeelte uit glas en dat is een materiaal waar uw woning potentieel veel warmte op kan verliezen. Dus kies verstandig!

Het hang- en sluitwerk.
Arika kozijnen garandeert de beste kwaliteit van hang- en sluitwerk. Dit sluitwerk is voorzien van het SKG-keurmerk. Dit keurmerk voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Als u voorzien bent van het SKG-keurmerk dan heeft u een grote kans op korting op uw verzekeringspremie.

Vergeet de ventilatie niet
Het is altijd goed om wat aandacht te besteden aan ventilatie. Glas is koud en de schuifpui is dus een plek bij uitstek waar condens kan gaan vormen. Dit komt doordat deze kouder zijn dan de rest van uw huis en de lucht daar water loslaat. Dit kan dan weer schimmel veroorzaken waardoor uw schuifpui er onverzorgd uitziet en uiteindelijk kan beschadigen. Als u wilt voorkomen dat uw ramen beslaan elke keer als u kookt, zorg er dan voor dat er ventilatie aanwezig is. Dit kan door middel van roosters. Zo kan het water in de lucht worden afgevoerd voordat het de kans krijgt zich op uw ramen te vestigen. Plaats dus altijd één of meerdere ventilatieroosters in de pui.

Welke kleur is de beste keus?
Vaak zijn felle kleurtjes in trend ze geven uw huis een aparte uitstraling. Toch is het verstandig om hier goed over na te denken. Als de trend over een paar jaar over is, kijkt u nog jaren tegen die kleur aan. Neutrale kleuren zoals wit of crème staan bekend om hun kleurvastheid en verkopen beter.

Advies nodig? Ons team staat voor u klaar!
Onze medewerkers staan dag in dag uit ten dienste van onze klanten. Heeft u vragen over ramen, deuren, kozijnen of veranda’s? Neem gerust contact op.

Een reactie achterlaten