blog

VENTILEERT U GEZOND ?

Verluchten, maar vooral ventileren is essentieel voor een gezonde woning. Een niet of slecht geïsoleerde woning verliest continu een heleboel warmte. Slecht voor het milieu en voor je portemonnee. Een woning moet dus goed luchtdicht zijn, maar dat betekent niet dat alle lucht ook binnen moet blijven. Ventilatie laat je huis gecontroleerd ademen. We brengen namelijk gemiddeld zo’n 90% van onze tijd binnenshuis door.

De kwaliteit van de lucht binnen laat vaak te wensen over. Koken, een douche nemen of poetsen produceren vochtige lucht, die schimmels kan veroorzaken. Voor onze gezondheid, hebben we dan ook nood aan verse buitenlucht. Door goed te ventileren verminder je het warmteverlies in je woning, en verhoog je tegelijk het wooncomfort. Je krijgt immers gezondere lucht en een beter klimaat in huis.

Het is altijd goed om wat aandacht te besteden aan ventilatie. Glas is koud en dus een plek bij uitstek waar condens kan gaan vormen. Dit komt doordat deze kouder zijn dan de rest van uw huis en de lucht daar water loslaat. Dit kan dan weer schimmel veroorzaken waardoor uw ramen er onverzorgd uitziet en uiteindelijk kunnen beschadigen. Als u wilt voorkomen dat uw ramen beslaan elke keer als u kookt, zorg er dan voor dat er ventilatie aanwezig is. Dit kan door middel van roosters. Zo kan het water in de lucht worden afgevoerd voordat het de kans krijgt zich op uw ramen te vestigen. Plaats dus altijd één of meerdere ventilatieroosters in uw ramen.


Voor de ventilatie gebruiken wij het rooster van het merk Renson Flexair. De Renson Flexair is een thermisch onderbroken kleprooster voor aluminium en kunststof kozijnen met slechts 60 mm glasaftrek. De ventilatieroosters hebben een geperforeerd binnen rooster dat dienst doet als insectenwering. Voor meer technische specificaties kunt u terecht op de website van Renson.

De roosters zijn standaard uitgevoerd met een klein palletje aan de binnenzijde van het raam. Optioneel is het mogelijk om het rooster te voorzien van een extra stang á 1000 mm in aluminium kleur waardoor het rooster op een lager punt te bedienen is.

Advies nodig? Ons team staat voor u klaar!
Onze medewerkers staan dag in dag uit ten dienste van onze klanten. Heeft u vragen over ramen, deuren, kozijnen of veranda’s? Neem gerust contact op.

Een reactie achterlaten