blog

10 tips om zorgeloos op vakantie te vertrekken!

De vakantie periode komt er weer aan. Tijdens deze periode zijn inbrekers weer alert. Natuurlijk kunt u een alarmsysteem plaatsen om uw woning te beveiligen, maar dat is weer een hele investering! Met een aantal kleine maatregelen bent u inbrekers te slim af.

1. Plaats inbraakwerend hang-en sluitwerk. Het is van belang hierbij te letten of dit sluitwerk voorzien is van het SKG-keurmerk. Dit keurmerk voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Als uw beslag voorzien is van het SKG-keurmerk dan heeft u een grote kans op korting op uw verzekeringspremie.

2. “Think before you post”. Het klinkt zo verleidelijk om lekker een paar foto’s te delen op je facebookaccount van je vakantie. Natuurlijk wil je dat je connecties zien dat je op het strand ligt, heerlijk aan het eten bent of op het punt staat om in het vliegtuig te stappen. Inbrekers kijken echter ook op social media en weten op dat moment precies dat jouw huis leeg staat.

3. Draai uw ramen en deuren altijd op het nachtslot, een draaikiepraam dat op kiepstand staat is inbraakgevoelig.

4. Geef u woning een “bewoonde” indruk. Vermijd een overvolle brievenbus. Laat het licht regelmatig aangaan met een tijdschakelaar e.d.

5. Vraag eventueel aan buren om een oogje in het zeil te houden.

6. Zet uw dure spullen zoals tv, gsm ,laptop etc. uit het zicht.

7. Sluit uw berghok met tuingereedschap goed af. Raadzaam is ook om alles wat beklimbaar is rondom uw huis weg te nemen, zoals een ladder of vuilniscontainer.

8. Parkeer een auto op uw oprit als u op vakantie gaat. Misschien heeft u een tweede auto, of vraag aan uw buren om op uw oprit te parkeren.

9. Zorg dat uw woning goed zichtbaar is. Vermijd te hoge begroeiing.

10. Geef elke inbraak aan bij de politie en waarschuw uw buren.

Advies nodig? Ons team staat voor u klaar!
Onze medewerkers staan dag in dag uit ten dienste van onze klanten. Heeft u vragen over ramen, deuren, kozijnen of veranda’s? Neem gerust contact op.

Een reactie achterlaten