blog

Veiligheid voorop!

Wanneer u de sleutel van uw woning krijgt en besluit te gaan verbouwen of zelf een woning laat bouwen staat één ding voorop. Besparing! Maar ook veiligheid. Het is dus een goed idee om verstandig te kiezen.

Tegenwoordig is HR glas de nieuwe standaard voor nieuwe beglazing. Maar wat is HR glas nu eigenlijk? HR glas bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder (bijv. een metalen kader) aan de rand van het glas zijn afgesloten door een speciale kit zodat een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas (spouw), is gevuld met gas (vaak argongas). Bovendien heeft het glas een coating. Deze HR coating zorgt ervoor dat stralingswarmte wordt beperkt middels een dun metaallaagje. Daardoor isoleert HR glas tot vijf maal beter dan normale dubbele beglazing.
Arika Kozijnen gebruikt standaard HR ++ 4+16+4 als basis glas. Via ramen verlies je veel warmte. HR++ glas houdt de warmte binnen, en tevens geluid buiten. Hoe goed glas isoleert hangt af van de U-waarde (vroeger K-waarde). Het getal geeft aan hoe groot de warmtestroom door een constructie is. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert.

Meer Privacy?
Vindt u het vervelend dat iemand steeds bij u naar binnen kijkt of wilt u meer privacy creëren in huis? Mat glas, of melkglas, is hiervoor de ideale oplossing. Het percentage licht dat matglas doorlaat is gelijk aan dat van een normale glasplaat en laat dus voldoende licht door, maar zorgt er wel voor dat de beglazing niet doorzichtig is. Melkglas is ideaal bij een badkamerraam of voordeur.

Wat is gelaagd glas /veiligheidsglas?
Veiligheidsglas is glas dat speciaal is ontwikkeld om ongevallen te voorkomen of om inbraak te weren. Het heeft soms ook goede isolerende eigenschappen. Gelaagd glas bestaat uit twee of meer lagen glas met daartussen een transparante onzichtbare kunststof folie (PVB folie). Het wordt gemaakt door onder verhitting twee of meer lagen glas met daartussen een kunststof folie samen te smelten. De kunststof laag in het glas vormt een moeilijk te doorbreken barrière waardoor de ruit bij inslag niet uiteen zal vallen. Als het breekt vormt gelaagd glas een ster, terwijl getemperd glas dan meteen in duizenden kleine stukjes uiteenvalt. Gelaagd glas ziet er trouwens niet anders uit dan gewoon glas. De folie is flinterdun en dus bijna onzichtbaar.

Advies nodig? Ons team staat voor u klaar!
Onze medewerkers staan dag in dag uit ten dienste van onze klanten. Heeft u vragen over ramen, deuren, kozijnen of veranda’s? Neem gerust contact op.

Een reactie achterlaten